Upprörd!!!

Är detta grymt eller ?!?!?!?Detta är en stor säl på uppskattningsvis 250-300 kg som hittades av en sportfiskare flytande bara några hundra meter ut från Bodavikens stranden. Den var skjuten i huvudet och sannolikt slagen i huvudet.... :-(Vad har egentligen denna säl gjort mer än att överleva...att livnära sig av vad som enbart kan ges av vattnet från exempelvis Bråviken. Ok, sälarna kanske äter en hel del fisk och kanske även ger sig på yrkesfiskares redskap. Men vi ska ju ha klart för sig att en säl inte har några val än att just jaga fisk antigen på ett normalt sätt eller ett enklare sätt som oftast människan själv ordnat med.Magnus Uhr, som hittade sälen på sin väg ut i sin havskajak på aborre- och öringsfiske, finner inte ord för en sådan grym handling av ett så ovanligt vattendjur här i Bråviken. Inte nog med det. Magnus har vid sina ensamma turer i Bråviken ofta haft ett sällskap av sälen. Om det visar sig vara just denna säl så kommer det saknas ett inslag i själva äventyret att ge sig ut på framtida turer med havskajaken utanför Bodaviken.

Ock hur tror ni mina barn reagerade därhemma när de som vanligt frågade mig hur fiskedagen varit. Ock att jag då nämnde om sälen som bogserats in till land och som synes hade blivit skjuten i huvudet...Mördad menar du? Ja, så kan man också säga. Det blev många frågor att svara på och förklara för de ledsna och gråtande barnen. Och den sedvanliga bildvisningen som de brukar vilja se blev inte av förrän jag tagit bort de känsliga bilderna. Denna kväll blev den svåraste som förälder att förklara efter den där gången när en bekant hade kört över och dödat "bambi". Då kunde man förklara att det hade varit en olyckshändelse och att den riktiga bambi lever. I detta fallet med sälen så var det inte någon olyckehändelse. Ock är det är det den där närgångna sälen som gjort Magnus bekantskap på sina havskajaksturer så är det den "riktiga" sälen som Magnus och säkert många fler kommer att sakna som fått chansen njuta av ett så ståtligt djur.

Polisen kom till platsen och en polisanmälan om jaktbrott har gjorts.

Magnus uppskattar att sälen blivit skjuten för 2-3 dagar sedan. Kan ju bara hoppas på att den som skjutit sälen träder fram och förklar sig (om skyddsjakt så är det ju inget att dölja?!) eller om det finns någon som har hört en knall under veckan som gått och kanske även vet med sig vem det kan vara som gjort det.

Eller, vad säger man när man får höra sin dotter¨på 9 år säga: "Man inte rätt att "mörda" något djur. Tänk att man kan förändra sig så när man blir vuxen. Speciellt om man som människa har så många andra alternativ att välja jämfört med sälen som enbart jagar fisk för att kunna leva för dagen." Ja, vad säger man efter det?!

/Ripa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0