Bodaviken och drivis...

Planerade att vara ute på ett par timmars eftermiddagsfiske söndagen den 18 januari...

På vägen ut var det ca 1 gra i luften, blåsigt och en inbjudande pålandsvind från sydost in mot den norra sidan av bråviken och bodaviken var det tänkt...

Väl framme vid bodavikens strand låg det fullt med drivis i viken och det långt ut På sidorna om viken låg det ca 5 meter drivis utmed kuststräckan mot rutchbanan. Det så bättre ut bortom den blåa lyftkranen. Ock kanske skulle man kunna ha fiskat från bryggan vid kolmårdsbäckmynningen...Nej, det blev till att lägga undan utrustningen och ta sig en värmade kopp kaffe och ta med kameran ner för att ta lite bilder istället...

På vägen ut såg jag att piren och bryggan vid Svintunaån såg bra ut...Där var det endast drivis en-två meter från kanten / bryggan. Det blev knappt en timmes fiske från den något lutande bryttan utmed drivisen och åmynningen innan drivisen flyttat sig hitåt och kast ut på öppet vatten blev bara mindre.Hade ett möjligt hugg ute på öppet vatten 10 meter ut från drivisen med en grönvit ytgående Wickey. Tro mig det värmde en kort stund i den annars bistra vinden.

På vägen hem utmed strandvägen kunde man se större isflak vid Sjövik och mer fast in en bit därifrån. På isen kunde man se både windsurfare på is, pimpelfiskare och de som allmänt promenerade på isen.

Hoppas att tillfällena för flugfiske med vadarutrustningen kommar att bli möjlig utan drivis nu när vi sakta men säkert börjar närma oss årets kallaste vattentemperatur...nämligen i februari.

/Ripa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0