Äventyret till Bernshammar och Hedströmmen...

Lördagen den 3 maj åkte jag tillsammans med tre andra från föreningen Flugfiskekamraterna till Bernshammar och flugfiskade i Hedströmmen efter Öring...

Bernshammar ligger norr om Kolsva och Köping eller 4 mil nordväst om Västerås...

Efter att ha samlats vid 5-tiden på morgonen i Söderköping / Norrköping kom vi upp och var redo att fiska några timmar senare. Vid macken i Bernshammar, där vi köpte fiskekortet, inhandlade vi även några extra flugor...mestadels i gult och flugtyper som Zonkers samt olika typer av Muddler Minnows mfl.

image145
En hemmagjord fluga, "Giftig Polar Magnus", som en 8 hg öring med ett giltigt mått om 38 cm tog på nedströms bakom en sten...

image146
En minst sagt lycklig fiskare, som tagit sin första öring i strömmande vatten....bilden är tagen av Kenneth Svensson.

Området kring Hedströmmen är ett naturreservat och var rogivande med trolsk stämning. Flugfiske var endast tillåtet nedströms vägbron vid Valbricka och ned till "dubbelbron". Utmed sträckan var det forsande vatten blandat med lugnare partier, där öringen troligtvis stod och lurade bakom de många större stenar som fanns i vattnet.

Kastmässigt fanns det gott om området att både använda sig av bakåtkast men även att få användning av underhandskast på grund av svåråtkomlihet och tätt bakomliggande skog. Ej heller fick man vada mer än en meter från strandlinjen.

Att rekommendera var den högra strandkanten sett nedströms då det på denna sida erbjuds bättre och planare fiskeplatser. På den vänstra sidan var det betydligt brantare under den första halva sträckan, men bjöd även här en del bra ställen, framförallt den senare hälften.

Under pauserna / energiintagen använde vi områdets rastplats med grillplats och vindskydd (som inte behövdes denna dag). En kanonplats utmed Hedströmmens forsande vatten med bla kok kaffe över den öppna eldstaden.

Även om ett tiotal flugor förargligt hamnade både i träd och bakom de större stenarna nedströms var det värt detta när man senare på dagen fick "drilla" och landa min enda för dagen 8 hekos öring glänsande vid sidan av strandlinjen.

Och väl hemma under söndagen var det med välbehag man fick äta av denna hemrökta öring...något som jag gärna gör om snart igen!!!!

image144
Öring i väntan på att bli rökt....

Tyvärr har jag inga personliga bilder från Hedströmmen då det visade sig att mitt memory stick fått "tupp-jucket" -  visar efter många försök och strul med att få fram bilderna nu endast Format Error C:13:01 !!!! (Om någon har ett tips hur jag får fram bilderna så skulle jag uppskatta det)

/Ripa

Kommentarer
Postat av: Natalie B

Tävla gärna här om du vill: http://natalieb.blogg.se/tvling.html

2008-05-06 @ 22:26:27
URL: http://natalieb.blogg.se
Postat av: Rille

tjena ripan, googlade lite efter Hedströmmen är grymt sugen på att åka dit eftersom att det inte ligger allt för långt bort (Bor 4 mil norr om örebro) ok, nu till min fråga. Va körde ni med för flugor? torr, nymf, stream våt? Mvh Rille

2008-05-17 @ 14:26:57
URL: http://teamdalkars.blogg.se
Postat av: Ripa

Svar på Rilles frågeställning...

Förutom många egna medtagna bundna flugor så provade jag ett tiotal köpta gula flugor vid macken där vi köpte fiskekorten...men som enligt Tillsynsmannen var mest var regnbågsflugor...

Den egenhändigt bundna fluga jag till sist fick min öring på var en "Giftig Polar Magnus" med immidiatelina...lägger ut bilder inom kort...

Annars fick övriga närvarande på typ Dog Nobbler, färg Polar White.

/Ripa

2008-05-18 @ 19:55:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0