Bodaviken söndagen den 13:e "knut"...

Fantastiskt!!! Vilken underbar flugfiskedag...och då tänkte jag inte på fångsten utan vädret!!!.
 
Var ute vid Bodaviken strax efter ett tiden söndagen den 13 januari (den 13:e knut och julen dansas ut). Det borde väl vara rejäl vinter vid det här laget...med is så¨långt ögat når på Bråviken?! Eller, brukar det inte vara det?! Hur som helst så är det bara att ta vara på tillfällena som ges nu vid bäckarna på den norra sidan av Bråviken...På med vadarbrallorna ock flugfiska medan det går....
 
image92

Under denna dag var det solsken, 3-4 grader i luften, syd-sydvästlig vind, svag-måttlig vind (4-5 m/s) och mätte mellan 0,2-1,2 grader i vattnet.

image93

Som ni ser så var jag inte ensam ute vid Bodaviken denna efterlängtade dag (med tanke på hur december månad varit). Det var ytterligare ca 4 flugfiskare och 2-3 som fiskade med kastspö. Vidare var det många som passade på att nyfiket promenera i området denna dag.
 
Jag själv passade på att fiska vid området till  vänster om bryggan denna dag och utmed vassen bort mot kajplatsen och  bäckmynningen till Kolmårdsbäcken.
  
Det går bra att flugfiska med vadarna vid denna temperatur...går ca 1 timme upp till grenen...sedan går det åt att få i sig lite varm soppa och som denna dag glögg och pepparkaka...;-)... Det gäller ju att röra på sig vid pauserna så att man får upp blodcirkulationen och värmen i de lite nedkylda tårna...

En dag som denna passade jag på att flugfiska med mina Boobies...med färgnyanser grön / vit och röd /vit med flash. Fiskar dessa med sjunklina och kort tafs så att de får en flytande ytgående gång med dykande / sjunkande inslag vid sakta och korta intag.

image94

Det blev mäktigare framåt senare eftermiddagen (ca kl 15) då solen började gå ner...en sådan här dag har man längtat  efter...provade nu en nybunden fluga "Black and Gold", ska vara bra vid havsöringsfiske och speciellt då vid fiske i dåligt ljus, mörker och som nu skymningsfiske. Flugan ger en tydlig siluett mot den ljusare himlen och så gör ju guldmylarslangen och lite guldglitter i vingen sitt i det lite grumliga vattnet...

image97

Boobies

image98

Black and Gold

Trots det gynnsamma vädret så blev det inte ett enda mothugg denna dag...men skam den som ger sig ;-) Detta är ju bara början av äventyret 2008 - ett kanonår för oss som gillar att vada efter havsöring - tacka vädergudarna för det... Det verkade inte vara bättre bland de jag hade omkring mig...En flugfiskare jag pratade med på plats hade fått en havsöring på 2,2 kg just här vid bryggan förra året....så omöjligt är det inte...att fånga sin första havsöring...tålamod och se till att vara på plats så ofta man kan och vädret är någorlunda gynnsamt för en vadande flugfiskare bara ;-)

Måste passa på att DISSA!!! den person som kom instormande med motorbåt, slängde i ankare strax utanför bryggan, kastade två kast med sitt kastspö åt vardera håll, kastade tillbaka spöet med ett *dunk* i sitt ställ och drog i väg med illfart därifrån....Snacka om vi som stod och fiskade där var *måttligt* roade!!! DÅLIG STIL!!!?

Over and Out!
/Ripa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0