Regnbågsfiske under midsommarhelgen...

Passade på att lufta met- och kastspö under söndagen efter all midsommarfirande.

Såg till att komma upp i ottan när alla andra sov som bäst. Stuggölen, i kolmårdsskogarna kring krokek låg blank och fin samt en härlig morgonsol som värmde gott i morgonstund. Varför ligga och sova när det går att ta vara på fiskestunder som bjuds så här pass nära svärföräldrarnas sommarsnöje.

Äntligen fick man drilla lite regnbåge med full kvot på tre stycken hyffsade matfiskar på 8 hg till 1 kg vid lunchtid och det bara var att packa ihop pinalerna och dra sig hemåt för att rensa.Vakade nästan ingenting... så flugfiske blev det inget med.

Nej, tog fram räkmete och njöt av morgonsolen till en termos kaffe och frukostfika.

När det blev för långtråkigt så tog jag fram UL-spöt för att sätta fart på firrarna med mindre spinnare och skeddrag.

Under ett par timmar blev det 5-6 möjligheter till mothugg / drillning.... Gud, va skönt!!! Att äntligen få känna rusningen av att drilla fisk.

Det blev en firre på mete och två på mindre skeddrag. Sedan hade jag ett par till som drillades och släppte. Men det gjorde inget ju fler man fick upp eftersom det är minst sagt halva nöjet att få vara med om själva hugget, göra mothugg och känna att den sitter kvar och sedemera omväxlingsvis ta hem och slira tillbaks lina vid rusningar...

Hoppas att även ni haft en lika trevlig midsommar som jag...

/Ripa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0