Utdelning i södra bråviken...

Efter ett antal tidigare försök att få utdelning av någon form av aktivitet i södra bråviken i höjd med Skenäs så händer det när man minst förväntar sig det...

Det har under de senaste åren pratats om att det var bättre förr. Det var då bara att gå ner till vattnet och dra upp några gäddor eller abborrar med barnen utmed strandkanten eller via roddbåten.

Medans det mer idag är sparsamt med att ens få utdelning vid de tillfällen man fiskar.

Men så vänder turen...var bara ute en sväng till landet efter jobbet för att snickra ihop ett ställ till den nya ellmotorn...för att sedan ta tag i potatislandet....Men, så blev solen skymd av träden och det blev inte så skönt att arbeta med just det....Tänkte att jag istället skulle gå ner till stranden och båten innan hemfärd. Tog då med mig kastspöt för att prova några kast när jag ändå var nere.

Solen var framme. lite pålandsvind och allmänt skönt. Kastade i den grunda båtviken utan resultat. Vidare rakt ut mot kolmården, men även det utan hugg...Tänkte bara att jag skulle försöka göra ett löst kast i sidled på ca 5-8 m in mot en liten vassvik med en stor sten...Blev väldigt nära vassen och blev orolig för att draget skulle gå åt fanders...Men efter de tre första invevningarna och det första stoppet kom det....ett brutalt hugg från vasskanten....

Resulterade i en liten pigg gäddkrokodil på 60 cm och nästan 2 kg som tog i pålandsvind...grymt skönt att få drilla en liten, men brutal gädda....och att få en kick av fortsatt fiske vid hemmavattnet. Nu längtar man mer än någonsin att få sätta i båten med den nya elmotorn för att utforska fler vassvikar, prova lite längre ut som inte varit möjligt pga enbart åror samt prova på trolling av olika slag och det nya ekolodet....


Linus med krokodilen...


Gäddan rensad på ben och uttagen via ryggen för att ugnbakas med tillbehör i helgen


Gädda placerad i långpanna med Kräm Fräs inkl räkor samt strimlad ost

Ugnsbakad Lyxgädda med kokt potatis samt kall Kräm Fräs med räkor

Skitfiske på Er!

/Ripa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0