Förberedelser inför Risebo i v 40...

Då ska man äntligen ner till Åtvidaberg och Risebo för flugfiske igen. Jag har varit där två gånger tidigare med jämnlika och bra väder.

Vi ska åka på onsdag den 3 oktober och sova över i stuga denna gång till torsdagen. Det innebär att man kommer kunna få ut mer av dagarna ock även de mörkare delarna.

Vädret ser enligt prognoserna över Åtvidaberg under dessa dagar lovande ut. Det ska tydligen bli växlande molnighet med svaga vindar (2 msek) och en temperatur runt 5-7 grader. Hoppas givetvis att detta väder slår in...

Tydligen har de släppt i ny fisk i v 37 i Stengöl och Mosjön. Vi brukar mest fiska i Tingstad göl, Stengöl och Stora Sarvgöl (kaffekoppen). I Tingstad göl brukar vi hyra båt för "flugfisketrolling" när man behöver paus i vevandet med flugspöet.

Förbereder nu som bäst inför dessa dagar. Urustning kollas över, fluger binds och annat som mat mm ordnas till så att tiden vid Risebo ska bestå som mest av fiske och skitsnack...

Vad det gäller flugarsenalen kommer jag förutom tidigare lyckat provade nymfer och dognobblers även bestå av egenhändigt bundna torrflugor, zonkers och streaking caddis.

Vad det gäller färgval så blir det mycket svart, oranget och grönt.

I tidningen "Allt om Flugfiske" nr 5 2007 fick man i en artikel från Risebo bra information om området och en del tips om flugval nu i oktober och i vissa sjöar/gölar. Kommer bla att prova på fjädermyggspuppa och kläckare på eftermiddagen, buskiga streamers och gäddpoppers i Stora Sarvgöl. Vidare kommer jag att prova olika varianter på torrflugor under morgonen / förmiddagen bla en ny variant av geting med gula öronskydd (kommer senare att lägga ut under flugbindning). Sedan kommer jag att fortsätta prova på Streaking Caddis, Wolly worms, Mickey Finn och zonkers med massa marabou istället för kaninhår med och utan förtyngning.

Kanske blir det även att man provar på vadarkläderna på östra sidan av Tingstad göl.

Mer om hur det varit samt vad som gått hem av ovanstående med bilder och så återkommer jag med...

/Niclas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0